היי תמר, ספרי לנו עליך:
אני גרה בתל אביב עם בעלי החמוד, ביחד אנחנו מגדלים כלבה היפראקטיבית, הוא רופא, אני כותבת ומאיירת- זאת אומרת שכשהוא בתורנויות אני מציירת.
את רב הזמן אני מבלה בחדר העבודה- מעלה עשן מישיבה בכיסא גם בעבודה על פרויקטים עצמאיים וגם על עבודות מוזמנות. חוץ מזה מלמדת בכיף בסטודיו 6B ומכהנת כסגנית ראש המכינה וכראש צוות.
מאז שהייתי ילדה אהבתי להתבודד ולצייר לעצמי. כתבתי וציירתי סיפורים שלמים וגם כשכל הילדים בכיתה הפסיקו לצייר המשכתי להמציא עולמות מאוירים. במהלך הלימודים בבצלאל הפכתי את התחביב הזה למקצוע ורכשתי כישורים ראשונים כמאיירת שהולכים ומלווים אותי עד היום, 6 שנים אחרי סיום הלימודים.
מקור ההשראה שלי הוא אנשים- איך שהם נראים ודברים שהם אומרים, נוף עירוני... חוץ מזה אני גם דוגלת ב שיטוט כפייתי ברשת כדי למצוא דברים חדשים לקנא בהם שישפרו את היצירה שלי
בשנה האחרונה השלמתי עוד חלק בפאזל כשהתחלתי ללמוד כתיבה (בגיבור תרבות שהוא מקום מומלץ בחום). הענין של להמציא סיפורים ולאייר אותם גורם לי לתחושה של לשחק באלוהים -לברוא איזשהו עולם ובו דמויות שמתעוררות לחיים ומדברות. על הבסיס הזה הקמתי את הבלוג "קשקושי רחוב"
מהי קריאטיביות בעינך?
ללכת באמונה עיוורת אחרי החזון העיצובי שלך. עבודת עיצוב טובה ונוגעת, היא אחת שהעבירה את היוצר חוויה רגשית כשהוא רודף אחרי הוויז'ן שלו. אם המעצב לא מאוהב ביצירה שלו, אם הוא לא ביצע אותה בחדוות יצירה מטורפת כשהוא אחוז דיבוק, אז משהו כאן התפספס. אני לא סובלת דברים יפים שעשויים לפי שטאנס בלי קונספט טוב.
מה עומד מאחורי הרעיון לכתוב את הבלוג ״קשקושי רחוב״?
הפורמט של הבלוג מסמל איזשהו מעבר אצלי מהעיסוק בעבודות איור מוזמנות לכתיבה של תכנים משלי. תמיד אהבתי לצותת לשיחות ברחוב, ובבלוג אני מאיירת אותן ומציגה פרשנות משלי לדברים שנאמרים.הנושאים תמיד עולים וצפים, והם שיקוף של מה שמענין את הרחוב התלאביבי שהוא גם קהל היעד שלי.
מהו האיור האהוב עליך ביותר בבלוג?
אוי, הכי בחירתה של סופי. יש כמה פוסטים שאני אוהבת במיוחד כמו הפוסט שעשיתי על סלפי, על הסטלן התל-אביבי המצוי ועל חיפושי דירה בעיר. לא יכולה להחליט
כיצד נוצר החיבור עם מערכת הארץ?
הבלוג נולד כבלוג עצמאי, וככל שהוא צבר תאוצה וקיבל לאט לאט יותר ויותר חשיפה, התחלתי לקבל פניות לגביו, אבל לא משהו קונקרטי ומענין. יום אחד הבלוג התגלגל לעורך הבלוגיה של הארץ ומאז הבלוג מבלה בנעימים מעל דפי הארץ אונליין
ועם הפקת האח הגדול?
יצא לי לעבוד עם מדור התוכניות במאקו על כמה פרויקטים איוריים מוצלחים ביחד, כשהתקרבה העונה של האח הגדול נדלקה לי נורה ענקית מעל הראש. אם מה שאני עושה בקשקושי רחוב הוא להקשיב לאנשים ולאייר את מה שהם אומרים- למה שלא אצור קומיקס שיפרשן את השיחות של הדיירים באח הגדול? הכנתי פיילוט לטור שבועי ובזכות זה שהאנשים שם במאקו הם אנשים יצירתיים ופתוחים לרעיונות נולד המדור "קשקושי האח".
כיצד הסטודנטים שלך ב6B מגיבים לבלוג?
הסטודנטים של 6B הם כוח – יש נציגות יפה של עוקבים קבועים בבלוג והרבה פירגונים וואטסאפים כשעולים חומרים חדשים.. ופרקטית זה לפעמים עוזר לי בתהליך ההכוונה שלהם בסטודיו- לספר להם על תהליכי העבודה שלי כדי לנסות קצת לעזור למישהו שרק הרגע התחיל ללמוד עיצוב להבין איך מתחילים לפתח רעיון.
5 טיפים למאיירים מתחילים:
- אל תנסו להתחקות אחרי איורים של אחרים.
- תאיירו כל יום, גם בהתחלה כשאין הרבה עבודות- מצאו לכם פרויקט איורי ואפילו פרסמו את האיורים בעמוד פייסבוק או בבלוג משלכם.
- התחילו בסקיצות ידניות לאיור. איור טוב נולד ממחקר יסודי שמלווה בעשרות סקיצות לפחות.
- אל תתפתו לעבודות בחינם או בחצי חינם. עבדתם קשה בשביל התואר ואין שום סיבה שתעבדו בשביל סכומי רעב. הסבירו ללקוח את כמות העבודה הכרוכה ותמיד תנקבו במחיר גבוה מהמחיר הסופי שאתם מוכנים לקבל עבור הפרויקט כדי שתוכלו להתגמש במחיר.
- אל תשכחו שזה רק המקצוע שלכם ויש עוד דברים חשובים בחיים (אני ממש טובה בלתת עצות, פחות בליישם אותן).