שמי אלכסנדר דרוץ, מעצב ובונה אתרי אינטרנט ואפליקציות מובייל. נשוי באושר לאירית ואבא לעידן שעוד מעט יהיה בן 4. נולדתי בבלרוס בשנת 1980 ועליתי לישראל בשנת 1990, אפשר לומר "עלה חדש/ישן" ☺ אני מזל מאזניים, מסתדר עם כולם, אוהב חברה, מנגן בגיטרה, מצלם, אוהב ספורט (שנים התאמנתי טניס שולחן), אפשר לומר עלי "גיק" מחשבים וסמארטפונים (אנדרואידיסט בנשמה).
בשנת 2005 קיבלתי תעודת הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית ממכללת ספיר והתחלתי את דרכי בתחום האינטרנט. עבדתי במספר חברות שעוסקות בתחום עיצוב ובניית אתרים אבל את הניסיון המשמעותי רכשתי בחברת "מנטיס". אמנם עבדתי שם רק שנה וקצת אבל חברה זו פתחה בפני עולם שלם ונתנה לי אין ספור כלים להמשך הדרך. בשנת 2010 החלטתי להיות עצמאי ופתחתי עסק. מאז אני פרילאנס פול טיים.
אני שואב השראה מכל דבר, זה יכול להיות מאנשים ומתחומים שלא קשורים בכלל לעיצוב. פעמים רבות בזמן העבודה כשאני נכנס לדרך שנראית ללא מוצא, אני הולך לחפש תשובות אצל אנשים ללא רקע עיצובי בכלל, בדרך כלל זה גם עוזר.
כבר יותר משנתיים אני עובד כפרילאנס "ברשת" כארט דיירקטור במחלקת הדיגיטל, חייב להודות שבשום מקום עבודה לא החזקתי כל כך הרבה זמן, סוף סוף תפקיד מאתגר! תפקידי הוא לשפר את הנראות וחווית הגלישה בכל אתרי רשת כגון: "החדשות 2", אתר אוכל "יאמיז", אתר "ספורט "ONE וכן את אתר רשת עצמו הכולל מיניסייטים של כל התוכניות.
"רשת" הוא ערוץ טלוויזיה עם המון תכנים המדבר לקהל יעד רחב. האתגר הגדול הוא לספק את הצרכים של כולם. אני אמנם לא אחראי על התוכן באתר אלא על האופן שבו הוא מוצג וכאן אני משתדל לתת את המקסימום שדרוש ממני.
כשבאתי לרשת בתור "ארט" (וידוי קטן, עבדתי ברשת לפני כשבע שנים ויצא שהייתי בזמן הנכון ובמקום הנכון ודרכינו התחברו שוב), הייתי בטוח שתוך חודשיים- שלושה אסיים את העבודה המשעממת ואלך לדרכי, אך גיליתי שממש אין זמן להשתעמם כי תחום הטלוויזיה מאוד מאתגר ודינאמי ומתחדש כל הזמן. לא מספיקים לעשות אתר לתוכנית אחת, מגיעה תוכנית אחרת, מסיימים את התוכנית ומתחילים לעבוד על אפליקציה לסמארטפונים.
יש לנו סטודיו קטן ואינטימי, אפשר לומר שאנחנו סה"כ שלושה חברה צעירים, טוב נו, אני לא כל כך צעיר (34). כמו שאמרתי קודם רוב הימים אני עסוק בשיפור האתר, הילי (מעצבת תותחית) לקחה על עצמה את כל הנטל של השותף: עמודי שת״פים, אתרי תכניות, שקופיות, מצגות ועוד. אסף הוא האפטריסט שעוזר לנו מאוד בשעות הלחץ.
העבודה עצמה מתנהלת באווירה שמחה, מלווה במוזיקה, צחוקים והרבה שמח עד שמגיע הקיץ ומתחילים לריב על המזגן. קיצור, צוות מנצח. ☺ הצוות שלנו לא נגמר רק בסטודיו, יש לנו עוד אנשי תוכן וצוות מתכנתים שעובדים אתנו צמוד. כולם תורמים את חלקם, אם זה בעיצוב, תכנות או אפילו סתם רעיון שיכול לשפר את האתר.
היום בעידן הסמארטפונים, המשתמשים דורשים אתרים ריספונסיביים שיהיו מותאמים למכשיריהם וזו ה״מלחמה״ הקשה ביותר שאני והצוות עוברים בתקופה האחרונה.
כידוע "רשת" השיקה לפני מספר חודשים אתר ריספונסיבי חדש "החדשות 2" אשר מותאם לכל הפלטפורמות כולל טאבלטים וסמארטפונים. כרגע אנחנו עובדים על אתר רשת חדש שגם הוא יספק למשתמש חווית גלישה כיפית ומותאמת מכל מכשיר אפשרי.
בשבילי האתגר הגדול ביותר, הוא לרצות את כולם כולל את עצמי. מצד אחד אנחנו בראש ובראשונה חושבים על משתמש הקצה שבא לצרוך תוכן בצורה כיפית ונוחה, מצד שני יש לנו שת"פים עם חברות שונות שגם רוצות לקבל במה באתר "רשת" ולא תמיד השפה שלהם מתאימה לתוכניות. לכן אנחנו נאלצים לחפש פתרונות יצירתיים בשביל לאפשר שילובים בלתי אפשריים. גורם נוסף הם אנשי התוכן הדורשים מהסטודיו למצוא פתרון עיצובי לתוכן שאי אפשר בלעדיו, כל זאת במסגרת המגבלות הטכנולוגיות והמעצבים שתמיד רוצים להוסיף משהו משלנו. אבל אני אוהב אתגרים וזה נותן לי כוח ליצור.
יזם, תחום היזמות מאוד מושך אותי. אני כל הזמן חושב איך לקדם דברים, מחפש פתרונות לבעיות יומיומיות. אני מאמין שיבוא יום ותהיה לי הזדמנות לתרום לחברה באיזשהו מיזם מרתק אבל עדיין אני לא יודע מה הוא.
אני שואב השראה מכל דבר, זה יכול להיות מאנשים ומתחומים שלא קשורים בכלל לעיצוב.
פעמים רבות בזמן העבודה כשאני נכנס לדרך שנראית ללא מוצא, אני הולך לחפש תשובות אצל אנשים ללא רקע עיצובי בכלל, בדרך כלל זה גם עוזר.
אני מאוד אוהב לגלוש באתרים מחו"ל, יש להם את הניקיון ואת הסדר שבאתרים ישראלים כמעט בלתי אפשרי ליישם מרוב כמות התוכן שלקוחות ישראלים מנסים לדחוף. הגישה שלהם שונה לחלוטין ולמעצבים ישראלים יש המון מה ללמוד מהם.
1. מעטים האנשים שנולדים עם ידע עיצובי, חייבים ללמוד עיצוב עם דגש על הטכנולוגיות הקיימות בשוק.
2. רוצים להצליח? צריך לפתוח את הראש ולהעז.
3. לא לפחד להעתיק, זו אחת הדרכים הטובות ביות ללמוד, רק תבחרו מקור טוב/ שווה להעתקה.
4. less is more!!!
5. ctrl+s - לעשות כל 5 דקות.